Aha, tai čia pagaliau tas žadėtasis varškės pyragas, ne – VARŠKĖS PYRAGAS . Pati jo dar nekepiau, bet jau esu kelis kartus rijusi ir vis neprisirijusi, tai jaučiuosi l. šitam saldėsiui “artima” :D. Ir pagaliau prisiruošiau pradėti naują skyrelį KOKONE - DRAUGAI. Čia siūlau aprašyti, tiksliau legaliai nusirašinėti, svečiuose ragautus kulinarijos ir konditerijos šedevrus, nužiūrėtus auksarankių darbelius, visokius naudingus patarimus ir draugiškus gandus.

Ta-da-da-dammmmm!!! Pristatau nuostabųjį Ernestos “varrrškių” (prašau uolių autorystės “prievaizdų” nesikabinėti: aš nežinau iš kur iškastas šitas receptas, man net ir neįdomu, nesvarbu, daug svarbiau, kad pyragas tiesiog tirpsta burnoje ir… lieka sapnuose).

Na, pažiūrėkit patys…

Gintė

ernestos

Tešla:
  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1/2 šaukstelio malto cinamono
  • 1 šaukstelis vanilinio cukraus arba keli grūdeliai natūr. vanilės
  • 1 kiaušinio trynys
  • 300 g miltų

Sviestą išlydyti, cukrų sumaišyti su cinamonu ir vanilniu cukrumi, supilti i ataušintą sviestą, tuomet įdėti trynį ir miltus (galima ir šiek tiek kepimo miltelių, kad puresnė tešla būtų). Viską reikia trupinti tarp pirštų (neminkyti!!), kol susidaro trupiniai. 2/3 trupinių suberti i popieriumi išklotą skardą, šiek tiek paspausti ir kepti 10 min. 200 C orkaiteje. Tuomet galima imtis varškės įdaro:

  • 400 g slyvų arba persikų (gali būti konservuoti) arba tiesiog obuolių (esu bandziusi visaip ir visaip neblogai… ),
  • 80 g sviesto arba margarino,
  • 100 g cukraus (jei vaisiai švieži – šiek tiek daugiau)
  • 3 kiaušiniai
  • 2 valg. šaukstai manų kruopų
  • 500 g varskes
  • vanilinio cukraus

Beje, labai dažnai tam pačiam tešlos kiekiui (arba vos vos padidintam) darau dvigubai didesnį kiekį varškės – vaisių idaro. Tada būna daaaaaaaug varškės. Mums patinka :P… O įdaras daromas taip – jei slyvos šviežios, jas reikia nuplikyti ir išimti kauliukus, jei naudojate obuolius – juos nulupti ir supjaustyti gabalėliais, o jei vaisiai konservuoti – tiesiog supjaustyti… Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, varškę, manų kruopas, vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, sukrėsti į varškę ir lengvai išmaisyti. Tuomet ant iškeptos tešlos pagrindo užtepti pusę varškės įdaro, sudėlioti vaisius, užpilti likusią varškės masę. Išlyginti ir užbarstyti likusius tešlos trupinius. Kepti 40 min. 200 C orkaiteje. Iškepusį pyragą dar galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

su linkėjimais -

Ernesta

About these ads