Gal dar reikėtų pridurti, kad kilęs iš anapus Atlanto. Bet dabar jau populiarus visame pasaulyje. Aha, tai brownie. Įdomu, kaip ji pavadintume lietuviškai – rudžiukas? rudukas? Che che, skamba tikrai patraukliai 😉

Pavyzdžiui, smoothie tapo smučiu. O ką rašo mūsų coffeinai ant brownio? Turbūt šokoladinis sausainis. O bet tačiau, tai ne sausainis ir ne pyragas, o kažkas tarpinio. Apie visą jo atsiradimo istoriją galite paskaityti wikipedijoj. O ką man belieka pridurti? Kad tai labai vertas dėmesio tokiem kulinarams kaip aš kepinys, nes labai skanus ir labai lengvai pagaminamas. Cukrus kala į kraują, šokoladas ramina nervus, riešutai ilgam suteikia darbo skrandžiui. Vat taip vat, valgykit ir jauskitės gerai. Kažkaip vasarą tokių dalykų nesinori, o dabar pats tas pasiskanint šildymosi sumetimais litrais pliaupiamą karštą arbatą.

Šį receptą atsitiktinai radau dviejų metų senumo rudeniniame “Country living“ numeryje. Po to, kai pirmąkart pagaminau ir paragavau, nusistebėjau: ir kodėl aš jų nekepiau anksčiau?..

Reikės:

  • 75 g kartaus juodo šokolado, sulaužyto gabalėliais
  • 125 g sviesto, supjaustyto gabalėliais
  • 250 g cukraus
  • 2 kaiušinių, išplaktų šakute
  • 100 g miltų sumaišytu su 1 arb. š. kepimo miltelių (arba tiek kiek siūloma gamintojo 100 g miltų)
  • 100 g pakepintų ir išlukštentų lazdyno riešutų

Šokoladą su sviestu ištirpinti dubenyje ant garų. Nukelti, leisti truputi atvėsti. Tuomet nuolat maišant eilės tvarka sudėti cukrų, kiaušinius, miltus ir riešutus. Masė turi išeiti vientisa ir tekanti.

Į 20×20 cm (arba atitinkamo ploto) sviestu išteptą skardą aukštais kraštais supilti masę, paskirstyti tolygiai. Kepti apie 25 min, 190 laipsnių karštumo orkaitėje. Ištraukus, supjaustyti gabalėliais. Viduje, gali pasirodyti dar neiškepę, bet nesijaudinkit, atvėsę bus kaip tik tinkamos tekstūros.

Niam niam.

Reklama