slapdriba

Na, gerai, ne taip baisu. Gal tik, va, šitaip:

1slapia

Suprantu, šilčiau jau nebebus iki balandžio ir čia tik gėlytės, bet aš

ne-

be-

iš-

tvė-

riau!!

Parslidinėjau namo iš turgelio sveikom (ačiū, Die…), bet šlapiom, ledinėm kojom ir nusikeikiau! Lietuviškai, su folkloro prieskoniu, bet vis tik… Net viskam atsparios Kalvarijų turgaus poliglotės pardavėjos nebeškentė ir jau 12 val. susipakavo savo paprikas, obuolius “iš Anykščių” ir “tepė slides”. Turbūt tiesiogine prasme, nes bent jau mūsų kiemas buvo pridrėbtas (ir tebėra – kiemsargį paskutinį kartą mačiau… pernai) iki čiurnų. Slidu. Žvarbu. Norisi karšto vyno, bet eiti jo į artimiausią IKI’uką nesinooooori…  Ir nesinoooori nieko, gal tik miego po natūr-vilnos pleduku su natūr-naminių vilnų kojinėm.

Jei vis tik susigundysit to vynelio (būtų puiki proga pasidžiaugti naujom žieminėm padangom ar kokybiškais šiltais batais), pabandykit Budapešto turgaus baltojo karšto vyno variantą. Vengriškai nemoku, o tais “gūdžiais” laikais pardavėjos ten kalbėjo tik vengriškai ir ein bißchen vokiškai (man tuomet tai nepadėjo..), todėl ką būtent beria į vyną, iškvosti nepavyko, bet mes paprastai imam:

  •  jauną, “skysto” skonio, nerūgštaus poskonio baltąjį vyną (vengriškas bus labai “į temą”)
  • privarom cinamono, gvazdikėlių ir muskato, dar labai tinka natūrali vanilė, jei namuose aptiksit kokią vieną ankštį, skonį ir nuotaiką tikrai pataisys
  • jau nukėlus nuo ugnies galima pasaldinti medumi ar ruduoju cukrumi (mano supratimu, citrusai baltajam vynui netinka, per rūgštu, bet čia mano nuomonė ;))

Na, ką? Einam pasėdėt terasoj?

4orelis

Mmmm… Gal aš apsieisiu be ir vyno, lindėsiu namie kol tik galėsiu ir jau pradėsiu rašyti laiškus-prašymus Kalėdų seneliui.

3orelis

Foto: 15 min.lt

Advertisements