dieta-31

Pala, pala! Neperjunkite “kanalo“ – čia ne apie epidemines pavasarines liesėjimo dietas, net ne apie kalorijas apskritai… Tiesiog pagalvojau, gal dar kas nors išradinėja dviratį, panašiai kaip aš, ir bando rasti būdų virtuvėje išvengti … kviečių. Taip, kviečių, o tiksliau – gliuteno (čia reikia teisybės dėlei paaškinti / priminti, kad to BAUBO gliuteno yra ir kituose javuose, pvz. miežiuose ar rugiuose (prie bedugnės 🙂 ). Yra žmonių, kurie to gliuteno valgyti negali, bet visokių batonų ir makaronų, oi, kaip norisi… O kai “paprastų“ miltų negali valgyti vaikai, šv. virtinukų ir spurgiukų karalystėje kyla tikra panika: “tai kuo maitinti vaiką???“ Smarkiai pasukusi makaulę, sugadinusi begalę kiaušinių ir išbandžiusi įvairių rūšių miltų įvairias proporcijas, pagaliau sugebėjau iškepti savo “miltinukui“ lietinių blynų. Pabandykite (jei ne iš būtino reikalo, tai iš smalsumo…).

  • 2 kiaušiniai
  • 4 šaukštai ryžių miltų
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų
  • 1 šaukštas cukraus (mes naudojame fruktozę)
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo
  • 1 šaukštas lydyto sviesto arba aliejaus
  • 2/3 stiklinės vandens (arba pieno)
  • druskos

Viską sumaišyti, palaikyti bent 10 min., kad tešla išbrinktų. Jei reikia, praskiesti iki lietinių blynų tešlos konsistencijos. Kepti kaip įprastus lietinius. Ryžių blynai truputį sprangesni, negu kvietinių miltų, nelabai elastingi, todėl skaniausi karšti. Aš kepu kuo plonesnius ir ant sausos keptuvės (t.y. beveik be riebalų), tada blynai būna panašūs į vaflius.

Tokie šiemet mūsų Užgavėnių blynai. Jei bus įdomu, pasidalinsiu ir kitais dietiniais “išradimais“ ;).