Taip taip, starkis, žuvis, o ne kalakutas buvo šventinio stalo karalius. Tiesiog Kalvarijų turguje neatsispyriau 2 kg “žuvino“ žavesiui 😉

Vyriškas starkio paruošimo būdas:

– Gintarai, o ką naudojai marinatui?
– Nieko. Druskos, česnako, pipirų…
– Aha, o dar ką?
– Nieko. Porą citrinų, imbiero, truputį sojos padažo, meksikietiškų prieskonių
– Mh… O skutai tą starkį?
– Ne. Tik apipjausčiau.
– Kiek laiko marinavai žuvį?
– Tai kokią parą…
– Kepei orkaitėj?
– Jo.
– Ilgai?
– Kol iškepė…

img_4990

Vyriškas kalbumas…

Dar reikia poros paprikų (dėti prieš pašaunant į orkaitę), šviežių petražolių pundelio ir baltojo vyno (jis bus geriamas, nekepamas 😉 ). Kepti geriausia stiklo ar keramikos inde su dangčiu. Visą “gėrį“, kuris išvarvėjo maruojant žuvį, būtinai supilkite į kepimo indą – starkis mėgsta maudytis…

Mes valgėme su apvirtais brokoliais, Briuselio kopūstais, smidrais (šparagais), kaparėliais ir alyvų aliejumi.

Skanaus!

Reklama