Neblogai, ar ne? Jokie standartiniai restoraniniai užsakymai į namus neprilygs su meile namie paruoštam maistui. Nežinau, kaip kitiems, bet man tai jau tikrai. Vienas dalykas valgyti restorane, ir visai kitas – užsakyti į namus. Užskaitau nebent suši, nes po kelių valandų transportavimo laiko jie visų pirma neatšąla, beveik nepraranda skonio ir nepakeičia formos bei struktūros. Bet per šią gulėjimo lovoje savaitę jau dukart jų skanavau. Aišku, galėčiau juos užsakinėti kasdien, bet pirma – neleidžia piniginė (kas žino, kodėl Lietuvoje japonų restoranai tokie nesvietiškai brangūs?), o antra – kai šitaip šalta, norisi karšto maisto, be to aš pripratusi prie sriubyčių, negaliu be jų gyvent. Taip jau atsitiko, kad šiuo gyvenimo momentu negaliu pasirūpinti savimi, visiškai 😦 Visas mano džiaugsmas susiveda į tai, ką galima nuveikti pusiaugulom lovoje – skaitymas, TV ir trumpalaikis ‘laptopo’ paturėjimas (savo neturiu). Miegot aš nenoriu, nes neturiu temperatūros, todėl ir valgymo klausimas išlieka labai opus 😉 Mano brangusis Dominykas nėra gurmanas, valgio gaminimas jam yra katorga. Ir jo pasiūlymas visada yra koldūnai! Fe…

Todėl vakar į namus buvo iškviesta virėja. Gerai jau gerai, juokauju, ne virėja, o Lina, mano sesuo (profesionali kirpėja/stilistė) bet namuose ji tikra kulinarė. Iš prigimties. Užsakiau barščių, bet būdama labai gera, ji pagamino dar ir savo firminę lazaniją, niam niam. Norėdama jai atsidėkoti, pažadėjau, kad paviešinsiu jos receptą. Vualia, lazanija su špinatais.

Reikės:

kiekis apskaičiuotas didelei draugų kompanijai

  • 1 kg jautienos faršo
  • 300 g tarkuoto kieto sūrio
  • 200 g mocarelos sūrio
  • 2 pakelių šaldytų špinatų
  • 1 L pieno
  • 200 ml neriebios grietinėlės
  • 1 pakelio lazanijos lakštinių
  • druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį (Lina naudoja viduržemio jūros prieskoninių žolelių mišinį)

Paruošimas:

Faršą pasūdyti, paprieskoninti, praskiesti 0,5 L pieno ir grietinėle. Špinatus trumpai patroškinti likusiame kiekyje pieno, ‘padruskinti’. Tuomet į stačiakampę kepimo formą sluoksniais dėti: trečdalį lakštinių (nevirti), trečdalį faršo, pusę špinatų mases, mocarelos sūrį supjaustytą griežinėliais, vėl lakštinius, ketvirtadalį tarkuoto sūrio, vėl faršo (antrą trečdalį), dar dalį tarkuoto sūrio, paskutinį sluoksnį lakštinių, dar sūrio, dar faršo, likusius špinatus ir likusį sūrį ant viršaus. Kepti 180-200 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min.

Ačiū Linai!

Advertisements